Øk energieffektiviteten med forbedret porteffektivitet

20.01.21 11:00

Løsningen på forbedret portisolering er en brutt kuldebro. Men hva er det?

Energieffektivitet

Med større krav til isolering og skarpere fokus på bæredyktighet blir energieffektivitet stadig viktigere, både for moderne bygningsdesign og suksessrike forretningsresultater.

Imidlertid lider mange operasjoner på grunn av svake punkter i isolasjonen på bygningene deres. Denne strukturelle svakheten er kjent som en termisk bro eller kuldebro. Kuldebroer finnes i mange aspekter innen arkitektur og bygningskonstruksjon. Fra betong til metall- eller treinnrammede bygninger, og de er også et vanlig problem for uisolerte industriporter og inngangsløsninger.

Da det ofte er upraktisk å eliminere alle kuldebroer, er det mer fornuftig å redusere dannelse av kuldebro til et akseptabelt nivå. En måte å gjøre dette på er å bryte kuldebroen i portens design. Og det er akkurat det vi gjør. 

Brytning av broen

Et brudd på en kuldebro er det stikk motsatte av en kuldebro. Hvordan det fungerer, er relativt enkelt. Med våre isolerte leddheiseporter "bryter" vi aluminiumsrammen i to separate innvendige og utvendige deler ved å sette inn et element med lav varmeledningsevne.

Isolert leddheiseport med termoglass, ASSA ABLOY OH1042FGIVed å skape en termisk barriere mot varmetap forhindrer man en energistrøm mellom de to, og reduserer derfor temperaturoverførselen. En brutt kuldebro sparer energi, reduserer kostnader og minimerer innvendig kondens markant – noe som er viktig for bedrifter som er avhengige av produkteksponering, for eksempel bilutstillingslokaler eller verksteder.

Isolerte innrammede løsninger

Vi har nylig lagt til to nye leddheiseporter til ASSA ABLOY-familien. Begge tilbyr samme gode kvalitet, som du forventer av oss, men nå med forbedret isolering.

Den brutte kuldebroen reduserer ikke kun varmetap og uønskede kostnader på grunn av dårlig isolasjon, men hjelper også fremtidsrettede bedrifter når de jobber mot en mer bærekraftig og energieffektiv framtid.

Les mer om våre isolerte porter med termoglass her