Disse 4 merkevarene heter nå ASSA ABLOY

01.03.18 12:50

Våre kjente, globale merkevarer Besam, Crawford, Albany og Megadoor har vært etablerte markedsledere innen sine respektive områder i flere tiår. 1. desember 2017 ble disse merkevarene samlet under én og gikk over til å bli hetende ASSA ABLOY.

Flere selskaper – lang erfaring

Arbeidet med å få alle disse selskapene under én og samme paraply startet i 2012 da hver av de respektive merkevarene Besam, Crawford, Albany og Megadoor fikk navnet ASSA ABLOY lagt til i firmalogoen.


Trenger du råd om valg av industriport? Ta kontakt med oss her.


Nå – fem år senere – er arbeidet komplett, men selv om sammenslåingen er relativt ny i det store bildet, er ASSA ABLOY et selskap med rik og lang historie:


  • Besam ble en del av ASSA ABLOY Group i 2002. Selskapet ble etablert i 1962 med utvikling av automatiske dørsystemer for helsesektoren. Dette ble etter kort tid utvidet til andre sektorer som detaljhandel og transport.
  • Crawford ble en del av ASSA ABLOY Group i 2011. Crawford startet opprinnelig med produksjon av garasjeporter, og allerede i 1950 begynte de å fokusere på industriporter og lastesystemer. Bruksområdene omfatter distribusjon, logistikk og produksjon.
  • Megadoor sluttet seg til ASSA ABLOY Group i 2011. Den første vertikalløftende dukporten fra Megadoor ble utviklet i 1973 som en isolert port for skognæringen, og ble etter kort tid tatt i bruk i gruvedrift, skipsverfts- og luftfartsindustrien.
  • Albany ble en del av ASSA ABLOY Group i 2012. Albany lanserte verdens første høyhastighetsdukport i 1968, og fortsatte deretter å utvikle hurtigporter til et bredt spekter av bransjer, inkludert produksjon, gruvedrift og renrom.


Les også: Er en totalleverandør av portløsninger det riktige valget for deg?

Totalleverandør av velprøvde løsninger

Med så mange sterke merkenavn i porteføljen kan vi i ASSA ABLOY tilby en rekke kvalitetsløsninger for mange forskjellige behov og bransjer. Omleggingen vil også forbedre evnen vår til å skape nye og innovative løsninger.

Denne omprofileringen medfører ikke noen praktiske endringer for deg som kunde; alle løsninger og produkter forblir de samme. Forskjellen er at du nå kan kjenne igjen kvalitetsprodukter under ett navn: ASSA ABLOY.

New Call-to-action