Reduser strømkostnadene – velg en automatisk dør

16.01.19 09:46

Automatiske dører er laget for å spare strøm og holde kostnadene nede.

Når vi snakker om energibesparende automatiske dører, mener vi egentlig større kontroll over luftstrømningen. Jo bedre kontroll du har over mengden kald eller varm luft som strømmer inn og ut av bygningen din, og jo mer effektiv inngangsløsningen din er, desto mer vil strøm vil du spare.


Manuelle dører slipper mye luft både inn og ut

Manuelle dører krever en manuell handling av brukeren. Uavhengig av hvilken bygning døren står i, fra detaljhandel (butikk) til industrielle bygg, må de manuelle dørene skyves eller trekkes for å åpnes og lukkes – og dette må gjøres etter hver gang de brukes (med mindre de har dørlukkere). Problemet med manuelle dører er at de altfor ofte ikke blir lukket, enten fordi personen som gikk gjennom ikke fikk det til eller bare fordi folk ikke tenker over at det er viktig å lukke døren bak seg.

Dører som står åpne betyr en konstant utbytting av luft, tap av varm eller kald luft og kan forårsake ubehagelig trekk, som påvirker komforten til brukerne av bygget. Åpne dører innvirker direkte på energieffektiviteten til inngangsløsingen og bygget ditt.

Trenger du råd om valg av dørløsning? Ta kontakt med oss her.


Energieffektive design på dører

I motsetning til manuelle dører, er automatiserte dørløsninger designet for å holde god kontroll over luftstrøm og energitap. I slike skyve-, sving- og industridører sørger smarte sensorer for at de kun åpner seg når noen skal passere gjennom dem, og selvfølgelig lukker seg raskt når personen er gjennom døren. Automatiske karuselldører er i seg selv energieffektive siden de til alle tider er «stengt».

Mange automatiserte dører kan også bestilles med ekstra isolasjon, enten det er isolerende panel eller doble vindu. Tettelister kan også kjøpes, og er med på å redusere energitap. Videre er det mulig å stille inn åpings- og lukketid, samt bruke sensorer som registrerer retning på trafikken i dørene. Personer som beveger seg ut av sensorens sone, vil ikke påvirke sensoren og døren blir ikke bli stående unødig lenge åpen.

Å spare energi er viktig, ikke bare for lommeboken din, også for sluttbrukeren som jobber der, og som ønsker seg best mulig innemiljø å jobbe i. Sist, men ikke minst bidrar det til å redusere energiforbruk og det er bra for miljøet. Ser du etter måter å spare energi på, anbefaler vi deg å kjøpe automatiske inngangsløsninger. Vil du vite mer om hvor energieffektiv en dør er, kan du ta en titt på dørens EDP (Environmental product decalaration).

 

Lurer du på hvordan du kan spare kostnader i næringsbygg? Les vår guide.

New call-to-action