Hva bør du tenke på før du bestiller en industriport?

30.11.17 11:58

Har du opplevd å få en forsinkelse i prosjektet på grunn av feilberegninger? Det er du ikke alene om.

Byggeprosjekter kan være svært komplekse, og det er ikke hver gang du rekker å tenke gjennom alt som skal være på plass før du bestiller en industriport. Her går vi gjennom ulike ting som det kan være lurt å ha oversikt over.

Overhøyde og hindringer

Har du sjekket at det er tilstrekkelig med overhøyde for den portløsningen du ser etter? Det er flere som glemmer å sjekke høyden over selve åpningen, slik at man forsikrer seg om at det faktisk er mulig å montere porten. Også dybden spiller inn her. Når det er sagt opplever vi som regel ikke problemer med at rommet ikke er dypt nok, men heller at det ligger hindringer i veien (for eksempel kabelbroer eller ventilasjonskanaler).

Det er derfor viktig å avklare om det vil komme hindringer rundt portåpningen som påvirker monteringen, slik at vi sikrer at det er plass for innfesting av port og skinner.

Les også: Hva koster (egentlig) en industiport?

Elektrisitet

Med mindre du benytter deg av manuelle portløsninger, er du naturligvis avhengig av at det er lagt opp for elektrisitet. Vi anbefaler tydelig og god kommunikasjon mellom deg, elektrikeren og leverandøren, slik at alle er enig om plassering av motor, fremføring og elektrisk spenning. Da slipper du å be elektrikeren gjøre arbeidet på nytt, noe som kan være en kostbar affære.

Leveringstid og montering

Vi leverer selvsagt så raskt som mulig, men husk at industriporter er spesialbestillinger som det tar tid å sette sammen. Derfor må du ta høyde for leveringstid og montasje, og vurdere hvordan det påvirker fremdriften i prosjektet.

Hvis gulvet rundt portåpningen skal støpes, bør det gjøres i god tid slik at det ikke blir en utfordring for trucker og lifter å ferdes på gulvet under selve monteringen. Er gulvet ikke komprimert nok, vil leverandøren måtte utsette monteringsjobben, eller benytte dyrere liftløsninger (som for eksempel terrenggående lift).

Les også: Er en totalleverandør av portløsninger det riktige valget for deg?

Valg av port

Å velge riktig port er nok det viktigste, og mest åpenlyse tipset.

Dessverre er det mange som ikke vurderer viktige faktorer som korrosjon og vindlast. Hvis porten skal utsettes for mye vann eller ligge i et område som er utsatt for vind, må du naturligvis velge en port som tåler å stå i disse forholdene over lang tid. Husk at vi bor i et værutsatt land, så sjekk gjerne hvordan forholdene er rundt bygget – året rundt – før du tar kontakt med en selger og ber om et tilbud.

En annen mer overfladisk faktor er fargevalg. Her er det flere som angrer seg etter at alt er montert og ferdigstilt, så det er lurt å forsikre seg om at fargene på porten står i stil med resten av bygget. Husk også at det er mer kostbart og tidskrevende å bytte ut portsegmenter som er levert med spesialfarge. Det kan være noe å tenke på når du velger farger.

Er bygget allerede oppe er det et godt tips å ta bilder av området, portåpningen og selve rommet, og deretter sende bildene til selgeren. Da kan leverandøren ta en en vurdering allerede før befaringen, og det sparer du garantert tid på.

Sjekkliste: Dette bør du ha kontroll på i byggeprosjektet. Trykk på knappen for å laste ned sjekklisten.