Karusell- eller skyvedører – hva er best for bygningen din?

13.11.18 15:27

Når du skal velge inngangsløsning for bygningen din, er det enkelte ting du bør vurdere før du bestemmer deg. Her er en kort sammenligning av de forskjellige dørene, og informasjon om hva du trenger å vite for å ta en velinformert beslutning..

Funksjon, sted og plassering

Den første faktoren, er bygningens funksjon. Hva er bygningen brukt til, og selvfølgelig, hvem skal bruke den? Stedet bygningen ligger på og plasseringen av inngangene spiller også en viktig rolle for valg av inngangsløsning. Et utsatt sted ved kysten og et skjermet sted i skogen vil påvirke vindbelastning ulikt på dørene, og dermed påvirke adgangskontroll ulikt. 

Ønsker du kontroll og fleksibilitet?

Karuselldører er ideelle for hoteller, kontorer, store matbutikker, kommunale bygninger og bygninger med luftige entreer, som for eksempel kinoer eller teatre. Karuselldører ser imponerende ut, i tillegg er de ideelle for klima, trekk og støykontroll. Døren vil til alle tider være lukket, slik at verken støy eller trekk blir et problem. At det ikke trekker eller siver ut varm luft, bidrar også til å holde strømkostnadene nede. Det er positivt for både inneklimaet og det større klimaperspektiv.

En svingdør kan også være et godt valg for å styre kundestrømmen; de er laget for at én person kan gå inn eller ut om gangen. Svingdører er også veldig effektive for å holde uønskede gjester ute, for eksempel insekter eller mus.


Eller ønsker du kjappe og smidige dører?

For mindre innganger, er automatiske skyvedører ofte den beste løsningen – spesielt hvis høyden er begrenset. Skyvedører lager lite lyd og er pålitelige, løsningene er innovative og møter behovene til de mest krevende miljøer – alt fra sykehusinnganger til varehandelsinnganger. Jevn- og stille drift, kombinert med allsidige konfigurasjoner, gjør automatisk skyvedørssystem anvendelig for alle mulige bruksområder.

Hvis du i tillegg er ute etter rask og uhindret tilgang til inngangen din, passer skyvedører godt – automatiske skyvedører er også svært effektive ved eventuelle nødsituasjoner. Dette er fordi bredden på døråpningen som oftest tillater flere personer å passere gjennom på kortere tid enn det mindre svingdører gjør. For å oppfylle brannforskrifter, kan skyvedører installeres for å komplementere svingdører. CTA knapp gratis befaring assa abloy