7 fordeler med å ha ASSA ABLOYs serviceavtale

01.10.20 10:30

Inngangsløsninger varer lengre og har mindre nedetid med serviceavtaler. Her får du sju grunner til hvorfor du skal velge ASSA ABLOYs serviceavtale på dørene i bygget ditt.

Inngangsløsninger krever jevnlig service og vedlikehold, men det er ikke alt du som eier av bygget skal gjøre selv. Derfor bør du gå for serviceavtalen som ASSA ABLOY tilbyr.

Det finnes imidlertid noe du kan gjøre selv, men det er viktig at det gjøres jevnlig. På den måten kan dere bidra til å spare utskiftningskostnader over tid.

For å holde dørene (og portene operative så lenge som mulig), bør du rengjøre dem ofte. Dette kan også inngå i en serviceavtale om du ønsker. Videre bør du også smøre hjul, lager og deler med olje.

Ikke utfør service på dørene selv

Utover å smøre delene vi nevnte over, er det ikke noe mer du skal gjøre med inngangsløsningen dine. De trenger imidlertid jevnlig service av profesjonelle fagfolk, slik at de ikke forfaller. Det blir fort utfordringer og problemer med dørene uten riktig vedlikehold. For eksempel er det mange byggeiere som har egne ansatte som har ansvar for vedlikedhold, og dermed tenker at de kan utføre dette arbeidet selv. Erfaringer viser at de ofte ikke har tilstrekkelig kunnskap til å gjøre servicen.

Å utføre service selv kan føre til ulykker med døren i ettertid, og vi anbefaler det derfor ikke. Skal du imidlertid gjøre noe selv, er det viktig å vite at en person som ikke er autorisert servicearbeider bør holde seg unna motor og styrekort i dørene (det er her fotocellene sitter), siden dette er kostbare deler som ikke må tukles med uten riktig kompetanse.

Fordelen med ASSA ABLOY er at vi i tillegg til å gjøre service på egne produkter, også besitter kompetanse til å utføre service på alle typer porter og dører, uavhengig av leverandør.

Sju fordeler med ASSA ABLOYs serviceavtale:

1. Jevnlig vedlikehold av inngangsløsningene dine

Vi kommer innom minst én gang i året, eller ved behov. Vi gjør det som skal til for at alle dørene og portene dine skal være operative og yte best så lenge som mulig. At vi er innom jevnlig, gjør at vi har den beste oversikten på dørenes tilstand, og det bidrar til å øke levetiden. 

Dørekspert på befaring av et bygg

2. Garantitiden på døren forlenges

Ved å inngå en serviceavtale med oss, forlenges garantitiden på inngangsløsningene fra ett år til tre år. Dette burde være et godt nok argument i seg selv til å velge å ha en serviceavtale.

3. Du får tilstandsrapport

Etter hver service utført av oss, får du overlevert en tilstandsrapport. I denne får du god oversikt over tilstanden til inngangsløsningene dine, og holdes oppdatert om den løpende utviklingen til hver enkelt dør. Vi gir deg også en sjekkliste med ulike statuser på dørene:
Rød – Sikkerheten er i fare.
Gul – Noen deler bør skiftes ut eller vedlikeholdes.
Grønn – Godkjent, alt er som det skal være. 

4. Vi gir deg tilbud på vedlikehold

Etter gjennomført service gir vi deg tilbud på å bytte ut vaiere og andre deler til dørene. Har du serviceavtale gir vi deg alltid en rabatt på minst ti prosent, avhengig av omfang på avtale og vedlikehold.
En dørekspert på befaring fra ASSA ABLOY

5. Inngangsløsningen oppfyller alle krav

Vi sjekker inngangsløsningene etter myndighetenes krav til HMS. Derfor kan du være sikker på at dørene dine oppfyller disse kravene helt frem til neste service. Dersom en dør ikke oppfyller kravene, vil vi se det under serviceoppdraget, og døren må da enten vedlikeholdes eller byttes ut.

6. Utvider livssyklusen på døren

Serviceavtale er viktig for å unngå at døren går ut av drift. Da må du ha service, eller ha flere ansatte som bruker tid på å enten fikse døren, eller hanskes med problemene som oppstår med en dør som går ut av drift. Ved å ha ASSA ABLOYs serviceavtale, unngår du ikke bare nedetid, du forlenger også livssyklusen på dørene. Våre serviceteknikere er eksperter på vedlikehold av inngangsløsninger og ser tidlig tegn til slitasje, slik at dørene kan vedlikeholdes fremfor at det går tid og at de må byttes ut.

7. ASSA ABLOY har landsdekkende service

Når du kjøper serviceavtalen hos ASSA ABLOY får du Norges største serviceavdeling i ryggen. Vi er eneste aktør som har landsdekkende service, og du kan være trygg på at vi dekker alle regioner i Norge.

CTA knapp gratis befaring assa abloy