Hva koster (egentlig) en industriport?

27.11.19 12:20

Vurderer du å kjøpe en industriport, men sliter med å beregne kostnadene og holde deg innenfor budsjettet?

Vi leverer en rekke forskjellige industriporter som passer mange ulike behov, og har god erfaring med å hjelpe våre kunder med å finne de riktige portløsningene. Likevel får vi mange spørsmål om pris, da folk flest er usikre på hva den endelige kostnaden på en industriport er.

I dette innlegget går vi gjennom førstegangskostnaden og livsløpskostnaden på en port, og hvilke fordeler du får ved å velge ASSA ABLOY.


Førstegangskostnad og livsløpskostnad

Når du får tilbud på ulike industriporter, sitter du gjerne igjen med en rekke ulike priser som du vurderer opp mot hverandre. Det kan være en utfordring. De fleste vet ikke hva hvert enkelt tilbud faktisk representerer, og da sier det seg selv at det kan bli vanskelig å gjøre gode sammenligninger.

For å kunne gjøre en god vurdering av de ulike tilbudene, er det hensiktsmessig å skille mellom førstegangskostnaden og livsløpskostnaden på en port. 

Førstegangskostnaden er det initielle utlegget du har på porten, og hos mange leverandører kan det være mange ulike faktorer som påvirker denne kostnaden. Eksempelvis tar noen seg ekstra betalt for lift og portomramming, og da ender du opp med å få en annen pris enn det du ble forespeilet i tilbudet.

Livsløpskostnaden er kostnadene du får på porten etter kjøpet, som for eksempel kostnader knyttet til service og reparasjoner.

La oss se på hvilke faktorer som påvirker disse to kostnadene.

Les også: Er en totalleverandør av postløsninger det riktige valget for deg?

Hvilke faktorer påvirker førstegangskostnadene på en port?

En industriport koster typisk et sted mellom 30-40 000 kroner. En faktor som kan påvirke prisen i ganske stor grad, er om du velger en motorisert eller manuell port. En motorisert port koster rundt 7000 kroner mer enn en manuell port. 

Andre faktorer som kan virke inn på førstegangskostnaden er:

  • Om du velger å sette inn gangdører (en gangdør koster gjerne rundt 7-8000 kroner ekstra).
  • Om du velger å sette inn vinduer.
  • Systemene du velger for å åpne porten (låssystem, fjernstyring og adgangssystem).
  • Eventuelle varsellys eller trafikklys.
  • Bruk av farger som ikke er standard.
  • Montasjekostnader. 

Fint, da har vi et godt bilde på hva som påvirker førstegangskostnadene. Men hva påvirker prislappen over tid?

Les også: 5 grunner til å velge ASSA ABLOY som portleverandør

 

Hvilke faktorer påvirker livsløpskostnadene på en port?

Industriporter opplever som regel tung og jevn bruk, og må tåle mange åpningssykluser. Det gjør at rulleholder og fjærer får kjørt seg ganske hardt, og må beregnes å byttes ut over tid. Slitasje er derfor den viktigste og største utgiftsposten på en port på lang sikt. 

I ASSA ABLOY bruker vi fjærer av høy kvalitet som tåler stor belastning over tid – noe som bidrar til å redusere servicekostnadene for deg.


Vi gir selvsagt ett års garanti som standard, men du har også mulighet til å kjøpe en serviceavtale der garantitiden utvides med to år. Reparasjoner og utbedringer som må gjøres utenom serviceavtalen vil du få tilbud på etter en eventuell servicekontroll. 

Handler du industriport hos oss, får du vite hele kostnaden med én gang. Det kommer ingen overraskelsestillegg på et senere tidspunkt, og det gjør at du kan beregne førstegangskostnadene med én gang. Du kan altså legge inn kostnadene i budsjettet med visshet om at tallene du får i våre tilbud er reelle. 

Sjekkliste: Dette bør du ha kontroll på i byggeprosjektet. Trykk på knappen for å laste ned sjekklisten.