Hva skyldes prisforskjellene på industriportene?

04.05.18 13:17

Prisforskjellene mellom de ulike merkevarene minker for hvert år som går. Likevel finnes det, som i alle markeder, enkelte løsninger som er billigere eller dyrere enn andre.

Vi har tidligere skrevet om hva som påvirker førstegangs- og livsløpskostnadene på en port, men la oss ta en titt på ulike faktorer som kan forklare prisforskjellene.


Last ned Adkomstløsninger: En ordliste 

Montasje

Frakt, lift, reise for montøren og selve monteringsjobben inngår her. Montasje prissettes faktisk ganske ulikt, og enkelte aktører velger å montere gratis for å tilby lavest mulig pris. Det trenger ikke nødvendigvis å være noe negativt med det; vær bare sikker på at leverandøren er tilgjengelig for hjelp og service også etter monteringsjobben er gjennomført.

 

Service

Service kan for noen høres ut som en unødvendig ekstrakostnad, men det kan ende opp med å bli den beste avtalen du har gjort. Slitasje er faktisk en av de største livsløpskostnadene på en port. Tegner du en god serviceavtale, vil leverandøren undersøke porten med jevne mellomrom og bytte ut deler – før de viser tegn på slitasje. Det vil uten tvil spare deg for kostbar nedetid.

Det er ikke alle som leverer serviceavtaler, og enkelte leverandører er dessverre umulig å få tak i etter monteringen. Sjekk derfor at leverandøren har et godt rykte og om service er en del av totalprisen.

Les også: Hva bør du tenke på før du bestiller en industriport?

Fjærpakker

Noen industriporter gjennomgår høy belastning. Porter som er montert i parkeringsanlegg har flere hundre åpningssykluser per dag. Det stiller store krav til fjærene. De fleste leverandører tar slike hensyn til etterretning og monterer doble fjærpakker hvis det anses som nødvendig. Det koster naturligvis, og dermed er det enkelte leverandører som velger å spare på fjæringen. Porten blir da billigere på selve kjøpsdatoen, men det hjelper lite når reparasjonskostnadene følger.

Les også: 4 tabber du bør unngå når du velger industriport 

Vanngjennomtrengelighet

Uansett hvilken leverandør du velger, vil du nok få en tett port fra dag én. Dette kan likevel endre seg etter flere år med bruk. Noen industriporter kommer med elementene montert oppå hverandre, slik at de nederste elementene trykkes lenger og lenger ned jo mer porten brukes. Det kan føre til at ståkledningen og elementene buler ut, og da vil det som oftest oppstå en lomme mellom kledningen og isolasjonen – et ypperlig lagringsrom for vann. I de beste portene vil dette som regel ikke være et problem, men enkelte velger billige materialer og det går utover bestandigheten.

Adkomstløsninger: En ordliste. Korte og konsise forklaringer på ord og uttrykk som brukes i bransjen