Industriportene som besto NAF-testen

04.05.20 12:07

Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene da NAF skulle etablere et splitter nytt senter på Tiller i Trøndelag – heller ikke inngangsløsningene.  

Da ASSA ABLOY dro til Trøndelag for å rådgi NAF om industriporter til deres nye testsenter og verksted der, var det med en forventning om å få møte en over gjennomsnittlig innsiktsfull kunde. En av Norges største verkstedkjeder – som attpåtil kvalitetskontrollerer og EU-godkjenner kjøretøy – vet jo en ting eller to om hva som kreves av mekanisk utstyr.  

Det skulle også vise seg at nettopp driftssikkerhet og vedlikeholdsbehov var av stor betydning i valget av inngangsløsningene. Og ikke minst: Kundene skal ikke lure på om det faktisk er NAF de har kommet til. 

 

Porter for ethvert behov

ASSA ABLOY har gjort det til en prioritet å ta en mer rådgivende rolle i kundedialogen. Det innebærer å investere tid i å forstå kundens behov, slik at portene begeistrer og innfrir gjennom hele levetiden. 

I arbeidet med NAF la ASSA ABLOYs representant ned den tiden han trengte for å finne ut av bruksmønster, ønsket hurtighet, krav til forsterkninger med mer. Leveransen ble som følger: 

  • 1 stk. 1042F med oppgraderte fjærer (hovedport)
  • 1 stk. 1042F med rustfri pakke (vaskehall) 
  • 1 stk. 1042 F (standard)
  • 1 stk. SL500 skyvedør (mellom venterom og verksted)

Hos NAF på Tiller kommer det en bil til EU-kontroll hver halvtime, hele dagen lang. Det er med andre ord et ganske tett program som skal følges, noe som krever mye av hovedporten; den skal gjennomføre 3 000 – 5 000 sykluser per år. Standardfjærene klarer ca. 20 000 sykluser før de må skiftes ut. Rådgiveren fra ASSA ABLOY anbefalte derfor å oppgradere fjærene, noe NAF tok til seg. 

En annen måte å redusere antall sykluser på, er å montere en gangdør i selve portbladet – det er ikke alltid hele bilen skal inn eller ut. Typisk går mekanikeren ut gangdøren, plukker opp kundens bil, kjører den gjennom porten og inn på verkstedet, utfører jobben, kjører bilen ut av porten igjen og går selv tilbake til verkstedet gjennom gangdøren. Gangdøren halverer altså antallet åpne/lukke-sykluser, noe som reduserer slitasje og varmetap.

 

Industriporter hos NAF fra ASSA ABLOY

Nå er den utstyrt med fjærer som skal klare ca. 100 000 sykluser før utskiftning. Ikke alle vil ha behov for å oppgradere fjærene, men for NAF og mange andre virksomheter, hvor langvarig driftsstans kan medføre betydelig tap av omsetning, kan det vise seg å være en svært rimelig forsikring. 

Når det gjelder vaskehallen har den naturlig nok et fuktig miljø; det var derfor en selvfølge å velge rustfritt. Ellers er alle de tre portene utstyrt med styringsautomasjon som hver enkelt mekaniker kan aktivere ved hjelp av sin egen fjernkontroll.

 

Skyvedør SL500 hos NAF

 

Mellom venterommet og verkstedet er det montert en robust skyvedør av typen SL500. Betjeningen kan velge om døren skal aktiveres av radar, albuebrytere eller en kombinasjon.

Ved kun å aktivere radar fra verkstedsiden, unngår de utilsiktede åpninger fra kunder som går rundt i butikklokalet, eller ved kø/opphopning ved utgangen. Da må den som vil ut aktivere albuebryteren. NAF har full fleksibilitet til å velge det som passer til enhver tid; det er enkelt å skifte modus med programvelgeren i resepsjonen. 

Og når vi først snakker om fleksibilitet: NAF har bedt ASSA ABLOY forsyne dem med nye produkter fortløpende, slik at de til enhver tid er utstyrt med de beste og mest brukervennlige løsningene. For eksempel har ASSA ABLOY nylig vært hos NAF Tiller og byttet ut en albuebryter med nyheten ASSA ABLOY Vink – en berøringsfri bryter som ivaretar funksjonalitet og hygienekrav på en suveren måte. 

 

Skreddersydde løsninger av høyeste kvalitet

De fleste virksomheter ønsker seg porter som forener funksjonalitet og estetikk. NAF skjønte at portene, med sine store «ansikter», kunne være med på å fremme merkevaren; ingen som ruller opp til en av de NAF-gule portene skal være i tvil om hvor de har havnet hen. 

Det er kanskje ikke åpenbart at såpass store bygningselementer som industriporter kan skreddersys, men ASSA ABLOY kan levere i alle farger, også med foliering og andre designelementer.     

 

Starten på et godt samarbeid mellom to erfarne virksomheter 

Senteret på Tiller markerer startskuddet for en nylig inngått rammeavtale mellom ASSA ABLOY og NAF. Det ligger 47 NAF-sentre rundt i landet, og heretter skal porter og andre inngangsløsninger til disse leveres av ASSA ABLOY. 

Helt siden oppstarten for snart 100 år siden har NAF vært til stede for å ta vare på norske bilister og bilene deres. Tilsvarende har ASSA ABLOY røtter helt tilbake til 1907, og har hele veien vært drevet av et kompromissløst kvalitetsfokus. Det er med andre ord flust av fellesnevnere mellom de to aktørene, noe som lover godt for samarbeidet. 

Rammeavtalen er ennå ganske fersk, men skal vi bedømme ut i fra senteret på Tiller, kommer både NAF og ASSA ABLOY til å ha mye glede av hverandre i årene fremover.

New Call-to-action