Industriporter som virker: Derfor valgte Allnex ASSA ABLOY

12.08.19 14:56

Allnex Norge AS er landets ledende produsent av harpikser til overflatebehandling, og omsetter for drøyt 600 MNOK. Det innebærer høy aktivitet på fabrikken og mye råvarer i omløp. De ulike produksjonsmidlene er lagret i forskjellige bygninger, alle utstyrt med ulike industriporter. Det er mange leverandører der ute, men Allnex valgte å samarbeide med ASSA ABLOY.

Allnex v5

 

– Ja, det er en del å velge mellom, men vi har valgt ASSA ABLOY, for de har vært enkle for oss å få tak i, de kommer raskt og monterer. Og det virker, sier senioringeniør Ronald Berg.

– Vi har både manuelle porter der man drar i en snor, og vi har mange som stenger og åpner av seg selv.

Allnex benytter forskjellige typer leddheiseporter: OH1042P og de raske OH1042S. I tillegg har de to hurtigporter av typen ASSA ABLOY RR355.

Felles for alle porter i 1042-serien er vindmotstandsdyktige paneler og klasse 3-sertifisering for vanntetthet, vindbelastning og luftgjennomtrengelighet. Det gir en port som ser bedre ut og som holder lenger.

OH1042P leddheiseport er optimal for kunder som trenger robuste, godt isolerte og plassbesparende porter i ytterveggene på industrielle anlegg.

OH1042S er utformet med et modifisert styringssystem og forsterket konstruksjon for økt hastighet. Hastigheten forbedrer arbeidsmiljøet, øker sikkerheten og minsker energikostnadene.

ASSA ABLOY RR355 er en annen hurtigport som i tillegg byr på eksepsjonell person- og godssikkerhet takket være fotoceller. Kollisjonsskader holdes til et minimum takket være integrert knock-out-beskyttelse. Stabil gardinspenning og vindfaner i siderammene sørger dessuten for svært god vindmotstand.

 

Gode porter kan gi betydelige besparelser

Energi er en betydelig kostnadsdriver for en stor produksjonsbedrift som Allnex. Spesielt for store lagerbygg, der det foregår inn- og uttransportering av varer hele dagen, er det krevende å holde varmetapet til et minimum.

Dessuten er det viktig å ivareta gode forhold for temperatursensitive produkter på lager. Da kan det være avgjørende med en hurtigvirkende portløsning. Berg er svært fornøyd med ASSA ABLOYs automatiserte porter.

– Den slipper ikke ut mye varme, for den er rask. Det tar 4–5 sekunder fra den er stengt til fullt åpen, også kan man bare dra den i gang igjen med én gang på fjernkontrollen. Det er en klar fordel.

 

ASSA ABLOY tilbyr inngangsløsninger for de aller fleste næringsformål. I tillegg til å levere og installere produktene, lar vi alltid vår ekspertise komme kunden til gode. Det viktigste for oss er at du som kunde får riktige porter til ditt bruk.

New Call-to-action