ASSA ABLOYs anbefalte inngangsløsninger til kjøpesenter

06.12.18 10:05

Et kjøpesenter har som regel mange innganger og entreer med ulike funksjoner. Skal du for eksempel velge skyvedør eller karuselldør, og hvor i bygget passer de forskjellige løsningene best?

Hovedinnganger

Vi starter på utsiden. Hva er det første som møter deg når du skal inn på kjøpesenteret? Jo, døren. Men det er ikke bare å sette inn hvilken som helst dør; du må vite hvilken dør du skal ha og hva som skal være dørens funksjon. Er ikke døren riktig løsning for bygget og funksjonell for kundene, vil det kunne føre til varme- og kuldetap (høyere kostnader) og at de besøkende får en dårlig opplevelse. ASSA ABLOY tilbyr karuselldører og skyvedører som automatisk dørsystem. La oss se nærmere på disse løsningene.

Karuselldører

De største fordelene med denne inngangsløsningen, er at de holder god flyt i trafikken inn og ut av bygget.

Å ha god trafikkflyt er viktig for kjøpesenter; veldig mange mennesker skal gjennom inngangene daglig. Dessuten, og kanskje viktigst, vil du ofte måtte ha en dør i hver ende av senteret (kanskje flere enn det også), og dette skaper mye trekk. Derfor er det ofte karuselldøren som er den store vinneren for kjøpesenter, fordi den forhindrer veldig mye av denne trekken. Dette dørsystemet er nemlig lukket til enhver tid.

Med en slik løsning vil du kunne spare kostnader på fyringsutgifter, både gjennom vinteren og om sommeren. I løpet av vinteren holder døren på varmen i bygget, og stenger kulden ute. Motsatt vil den om sommeren stenge ute varmen og være med på å holde det godt og kjølig inne.

En karuselldør kan dekke stort sett alle behov som et kommersielt kjøpesenter har. De passer til alt fra undertøysbutikker til bilbutikker. Det vil si at du kan få den i alle slags størrelser, og at de i stor grad kan tilpasses byggets estetikk. Du får alt fra grove dører til helglass, og rammesystemet kan fås i farger. Dette gjør at døren vil skli godt inn i fasaden på bygget.

Karuselldør som inngangsløsning på kjøpesenter

Vi tilbyr flere typer, og disse egner seg best til kjøpesenteret:

1. ASSA ABLOY høykapasitets karuselldører

De store to- og tre-fløyede karuselldørene optimaliserer kostnadene for innendørs oppvarming og nedkjøling. I tillegg er de markedsledende innen sikker håndtering av store trafikkmengder.

2. ASSA ABLOY kompakte karuselldører

Denne løsningen skaper et attraktivt inngangsparti som kombinerer klimafordelene ved en karuselldør med sikkerheten og bekvemmeligheten i en automatisk dør. Disse dørene kan fås i forskjellige konfigurasjoner som kan kombineres for å matche nesten enhver bygning.

3. ASSA ABLOY karuselldører i glass

Tre- og fire vingede dørene i glass, med unike LED-tak. Løsningen er selve kronjuvelen i porteføljen vår over energibesparende inngangsløsninger, og er en høyteknologisk og vakker løsning for enhver bygning.

Skyvedører

I noen tilfeller, som regel om kjøpesenteret ikke er så stort, vil skyvedører fungere som en god løsning i stedet for karuselldører. Hovedfordelene med skyvedører er rask åpning av dørene, muligheter for sluser og kostnadsbesparende sensorer. Dessuten er skyvedører rimeligere. Hvis pris er viktig for deg, kan det være penger å spare på å velge skyvedører.

Et argument mot skyvedører, er at om du har to eller flere innganger vil det kunne dannes kraftig trekk. For å unngå dette er det mange som installerer sluser, som motvirker trekk. Det finnes mange smarte varianter med sluser, så det er helt klart verdt å vurdere en skyvedørsløsning opp mot karuselldører om kjøpesenteret ikke er av de største.

ASSA ABLOY tilbyr styresystemet ASSA ABLOY SL500 til skyvedører. Systemet er modulært og derfor enkelt å tilpasse hvert enkelt inngangsparti. Her kan du lese mer om hvordan SL500 styresystem enkelt tilpasses dine behov. Variantene kan velges ut fra design og funksjon.
Skyvedør som inngangsløsning på kjøpesenter

Dørene på innsiden av bygget

Forretningene inne i kjøpesenteret bruker skyvedørsautomatikk eller en port som inngangsløsning. Det er ofte opp til hver enkelt forretning å velge sin egen dør, mens noen må forholde seg til kjøpesenterets helhetlige dørsystemer. Noen butikker har også innganger i fasaden på bygget, og må da velge enda en dør. Her ser vi at det ofte er snakk om slagdører eller skyvedører. Uansett anbefaler vi automatikk, som både hjelper kundene å komme inn i butikken, og på å holde dørene åpne og lukket til riktig tid.

Fellesområder

I fellesområder på kjøpesenter er det som regel slagdører som anvendes. Inn til vanlige toaletter for eksempel, er det ikke noe mer enn ordinære slagdører. I motsetning må du ha slagdørsautomatikk inn til handikaptoalettet, slik at døren åpner og lukker seg når den skal.

På de tyngre dørene, som for eksempel branndører, må du i henhold til byggeforskriftene henge på dørautomatikk når kraften for å klare å åpne døren overstiger 30 N . Dette forenkler adkomsten til rommene hvor dørene sitter. Ofte kan det være trykkforskjell i byggene, som gjør dørene enda vanskeligere og tyngre å åpne, og da kommer virkelig automatikken til nytte.

ASSA ABLOY er en helhetsleverandør av inngangsløsninger og porter, og tilbyr serviceavtaler som kan inkludere alle inngangsløsningene dine, uavhengig av leverandør. Er du usikker på hva slags dører kjøpesenteret ditt behøver er du hjertelig velkommen til å å ta kontakt med oss for en prat hvor vi hjelper deg med å komme frem til den beste løsningen.

CTA knapp gratis befaring assa abloy