Suveren flyt med raske leddheiseporter i Copenhagen Markets

26.03.20 09:29

Standardportene i Copenhagen Markets, Nord-Europas største mat- og blomstermarked, hemmet trafikken, og utgjorde til og med en fare for folk og eiendom. Heldigvis fant de en rask løsning på problemet. 

Leddheiseporter spiller en viktig funksjon i mange bedrifter. De beskytter mennesker og varer mot elementene, skaper trygghet og hjelper med å holde arbeidsforholdene komfortable for folk i bygningen. Men hvis porten din ikke samsvarer med virksomhetens behov, kan det få alvorlige konsekvenser. 

 

Portenes driftshastighet er avgjørende

Frustrasjon, personskader, skader på eiendom og økende energikostnader var bare noen av utfordringene Copenhagen Markets hadde med leddheiseportene sine.

 

Copenhagen_markets_v1

 

Nord-Europas største marked for fersk mat og blomster, Copenhagen Markets, hadde standard leddheiseporter installert ved noen av de travleste inngangspartiene. Til tross for at de fungerte som de skulle, var standardportene blitt en byrde.

Etter hvert som flere og flere mennesker og passerte inn og ut av det travle markedet, ble de vanlige leddheiseportene for langsomme for å takle den stadig økende trafikken; en klar økonomisk ulempe for en markedsplass med vekstambisjoner – og som allerede omsetter for DKK 15 millioner per dag.

Enda verre var det at folk ofte ble utålmodige, noe som resulterte i påkjørsler, personskader og ødelagte porter.

 

Raskere porter gir bedre arbeidsflyt og temperaturstyring

Den lave åpningshastigheten til standardportene gjorde det også vanskelig å kontrollere innetemperatur på markedet, noe som er helt avgjørende for å holde ferske råvarer på sitt beste. Til slutt fikk Copenhagen Markets nok, og valgte å erstatte de trege standardportene med 15 nye og raske leddheiseporter.

De raske leddheiseportene er fire ganger raskere enn vanlige leddheiseporter, og reduserer varmetapet fra den enorme bygningen, noe som minsker de årlige oppvarmingskostnadene med anslagsvis 10–12 prosent.

De nye portene er dessuten utstyrt med intelligente fotosensorer som umiddelbart stopper porten hvis de detekterer en hindring. Det forventede resultatet er en minskning av ulykker og skader.

Les mer: Hva er en hurtigport?

Med de raskere portene installert og i drift, har Copenhagen Markets nå skaffet seg en mer effektiv arbeidsflyt, et høyere sikkerhetsnivå og minimert varmetap. De nye portene var vel verdt investeringen, og er blitt en kjærkommen lettelse for selskapet og alle som bruker dem.

 

Sjekkliste: Dette bør du ha kontroll på i byggeprosjektet. Trykk på knappen for å laste ned sjekklisten.