Søndre Land: Når det brenner er det ikke portene det skal stå på

12.02.20 10:37

«Tungt og manuelt» ble til «lett og automatisk» da Søndre Land beredskapssenter åpnet i august 2018. Det sørget portene fra ASSA ABLOY for.

Søndre Land Brannstasjon_v2

 

En brannmester bør ha mest mulig tid til brann og redning, og helst slippe å styre med tunge, manuelle porter. Som fersk brannsjef setter Hans Martin Søfferud stor pris på de nye ASSA ABLOY OH1042P-leddportene; ved hjelp av helautomatisk åpning og lukking sørger de for at utrykking og innkjøring går knirkefritt.

 

Effektive porter gir effektiv utrykning

Effektive porter er viktig for alle virksomheter, men når det brenner teller virkelig hvert eneste sekund.

Da Søndre Land beredskapssenter sto ferdig i august 2018, markerte det avslutningen på en lang epoke i en lite egnet brannstasjon. Da brannmester Søfferud fikk sjansen til å påvirke utformingen av det nye beredskapssenteret, var det derfor liten tvil om at kritisk infrastruktur skulle få seg et løft.

– Vi ville ha raske porter som vi kunne styre slik at de går automatisk opp når vi reiser ut, og automatisk ned når vi har reist.

Det høres kanskje ut som en selvfølge i våre dager, men det er ikke lenge siden Søfferuds verden så helt annerledes ut.

– Før var vi i kjelleren på sykehjemmet. Det var forholdsvis kummerlige forhold, for det ble bygget som en garasje i 1984. Vi hadde (manuelle) leddporter, men så var det et stort problem å få dem opp, for de var så tunge.

 

Porter du kan regne med

Det finnes mange porter du kan velge mellom. Leddheiseportene fra ASSA ABLOY passer Søfferud perfekt; i tillegg til at de fungerer som bestilt, opptar de ikke gulvareal og påvirkes heller ikke av snø om vinteren. Hvis Søfferud og staben hans ønsker seg nye biler, er ikke portene noen hindring; de er høye nok til å betjene hele spekteret av aktuelle kjøretøyer.

Søfferud forteller at de nye portene går mye lettere enn de gamle. Først og fremst skyldes det nok at portene i seg selv holder en helt annen standard, men han skryter også av jobben montørene gjorde med å justere dem inn.

Ikke minst er driftssikkerheten også godt ivaretatt; Søndre Land beredskapsstasjon har en årlig service-avtale. Om det skulle oppstå behov utover dette, er hjelpen bare en telefon unna.

 

New Call-to-action