Unngå disse 4 tabbene når du velger industriport

02.05.19 11:37

Å kjøpe industriport skal være et raskt, enkelt og trygt valg. Kjøpsprosessen kan likevel bli enda bedre om du tar tar noen grep og forholdsregler før du tar kontakt med leverandøren.

Vi er ofte ute på befaring og ser at det til tider gjøres enkle feil og tabber som enten forsinker viktig arbeid, eller fører til at porten tas ut av drift. Her er noen av dem.
   

1. Du tar ikke hensyn til hindringer rundt porten

Vi ser stadig vekk at det blir montert ting rundt åpningen som kan gjøre monteringsjobben vanskelig. Det skjer nemlig at elektrikere eller andre fagarbeidere kommer inn og jobber rundt portåpning – etter at du har lagt inn bestillingen. Unngå det. Da kan premissene bli helt annerledes, og når montøren kommer for å sette på plass porten kan det i verste fall ikke være nok plass til å montere.  

Ta hensyn til arbeid som kan være til hinder for monteringsjobben –  før du bestiller – så slipper du ubehagelige overraskelser.

Les også: Hva bør du tenke på før bestille industriport?

2. Du velger feil farger og materialer

Du tenker kanskje at dette muligens er enkel tabbe å unngå, men du vil bli overrasket over hvor mange som bestiller produkter med farger som ikke passer med resten av bygget, eller med materialer som ikke tåler forholdene som porten skal stå i.

Så hvordan kan du unngå dette? Vi anbefaler at du sitter med detaljert informasjon om hvilke farger bygget har (bruk fargekoder hvis du kan!) og hvilke forhold og påkjenninger som porten blir utsatt for, både inne og ute. Tenk også på at ved å velge en av våre standardfarger vil senere vedlikehold forenkles betydelig, samt at det vil bli langt billigere å bytte ut eventuelle skadene portsegmenter.

3. Leverandøren blir inkludert sent i prosessen

Er det én ting portleverandøren blir glad for, så er det å bli inkludert tidlig i planleggingen av et prosjekt. Portleverandører har som regel lang erfaring og har derfor et godt grunnlag for å forutse hvilke problemer som kan dukke opp. Det bør du dra nytte av.

Les også: Hva koster (egentlig) en industriport?

4. Du kjøper ikke for fremtiden

De fleste fokuserer på pris når du vurderer ulike tilbud mot hverandre. Det er helt forståelig, men å velge det billigste alternativet er ikke alltid det mest lønnsomme valget.

Husk at en industriport skal vare i flere år. Derfor bør du også ta hensyn til andre kriterier som kvalitet, materialvalg og bruksområder når du bestiller en port. Ja, du kan spare noen tusenlapper på å velge billigere løsninger, men det hjelper lite om porten må byttes ut på grunn av slitasje etter noen få år i tjeneste.

Sjekkliste: Dette bør du ha kontroll på i byggeprosjektet. Trykk på knappen for å laste ned sjekklisten.