Tre spennende prosjekter du bør merke deg

25.04.18 15:58

Det finnes en stor andel bygg som uttrykker «det lille ekstra». Urnes Stavkirke, utsiktspaviljongen til Norsk Villreinsenter på Dovre, Vikingskipet på Hamar, Hamsunsenteret på Hamarøy og Operaen i Oslo er kjente og typiske eksempler på bygg som begeistrer og skaper omtale.


Last ned Adkomstløsninger: En ordliste 

Kontorer og industribygg er nok ikke det folk flest forbinder med hverken signalbygg eller arkitektoniske perler, men akkurat nå er det flere spennende prosjekter som er under planlegging. Vi tror at disse byggene kommer til å utmerke seg i sine respektive bransjer – og hvem vet, kanskje blir de stående igjen som signalbygg for mannen i gata, også? Her er tre miljøvennlige prosjekter som vi vil følge ekstra godt med på i tiden fremover.

Lysgården på Sluppen i Trondheim

Lysgården på Sluppen. Bilde hentet fra http://www.lysgarden.no/(Bilde hentet fra lysgården.no)


Sluppen har blitt et sentralt vekstområde i Trondheim. Målet er å innlemme Sluppen som en del av Trondheim sentrum, blant annet ved hjelp av nye kontorer og boliger. En viktig del av denne planen er Lysgården, et kontorbygg som i følge utviklerne blir verdens mest moderne kontorbygg. Lysgården skal stå ferdig i 2019 med arkitektur som skal «engasjere og begeistre», BREEAM Excellent miljøstandard og et energiforbruk på omtrent 40 kWh/m2. I tillegg skal bygget huse sykkelparkering for 200 ansatte, en svært god nyhet for personer med hjerter som banker for miljøet.

Les også: Derfor bør du ta miljøaspektet på alvor når du bestiller industriport

Postens nye logistikksenter på Kokstad

POstens nye logistikksenter på Kokstad i Bergen under høsten. bilde hentet fra https://www.estatevest.no/vil-bygge-logistikksenter-til-over-600-millioner-kroner/

(Bilde hentet fra estatevest.no)

Posten innviet så sent som i fjor et helt nytt logistikksenter på Alnabru, men planlegger også å samle Posten og Brings virksomheter i Bergen på Kokstad. Vi kan lese i Estate Vest at bygget vil koste over 600 millioner kroner og vil gi Posten og Bring hele 70.000 kvadratmeter å boltre seg på. Byggestart er satt til sommeren 2019 med en ferdigstillelse tolv måneder senere. Senteret skal følge i fotsporene til senteret på Alnabru og bygges dermed med en klar miljøprofil.

Les også: Du må tenke på mer enn bare U-verdi

Joh. Johanssons foredlingsanlegg i Vestby

Joh. Johanssons foredlingsanlegg i Vestby. Bilde hentet fra https://www.itbaktuelt.no/2016/02/23/joh-johansson-skal-bygge-nytt-foredlingsanlegg-for-kaffe-i-vestby/

(Bilde hentet fra itbaktuelt.no)

Joh. Johansson står bak kjente kaffemerker som Evergood og Ali Kaffe, og møter omtrent 40 prosent av Norges kaffebehov. Nå bygger kaffeprodusenten nye lokaler og har valgt å satse på miljø. Ifølge Bygg.no skal bygget settes opp i massivtre og sertifiseres som BREEAM Excellent. Det vil gi et moderne bygg som til slutt skal bli økonomisk lønnsomt for Joh. Johansson. Prosjektet hadde byggestart i januar 2018 og skal etter planen ferdigstilles september 2019.

Adkomstløsninger: En ordliste. Korte og konsise forklaringer på ord og uttrykk som brukes i bransjen