Hva slags industriport trenger du til ditt prosjekt?

21.02.18 09:27

Det finnes en rekke ulike industriporter, men hvilke porter passer til de ulike behovene?

Industriporter er en viktig del av virksomheten og bidrar til enklere logistikk og økt sikkerhet. Men skal portløsningene utnyttes best mulig, er det viktig at valget du gjør gjenspeiler behovene og industrien du jobber i.


Last ned sjekkliste: Dette bør du vite før du bestiller industriport.


Jo mer kunnskap du har rundt løsningene, desto bedre stilt står du til å ta gode valg sammen med leverandøren.

Vi tar en gjennomgang av fire ulike portløsninger og ser på bruksområder og ting som kan være nyttig å vite. La oss starte med løsningen du kanskje kjenner best: leddheiseporter.

Leddheiseporter

Disse portene er attraktive og enkle å betjene, og er kanskje den mest anvendelige og populære typen.

Porten glir helt opp og under taket, noe som gir fritt rom i og rundt rundt åpningen. Den krever en viss overhøyde, men det er til gjengjeld «bare» 265 millimeter. Altså er det ikke snakk om ekstreme krav.

Som sagt er leddheiseporter svært populære, og brukes i mange forskjellige industrier. Alt fra bilverksted til matbutikker og lagre har leddheiseporter installert i bygget.

Les også: Hva koster (egentlig) en industriport?

Foldeporter

Horisontalt bevegelige foldeporter er perfekte når plassen rundt åpningen er begrenset. I tillegg minimaliserer løsningen behovet for takplass inne i bygningen. Disse portene har som regel få bevegelige deler, og det bidrar til høy pålitelighet; i mange tilfeller vil behovet for service være begrenset med denne typen porter.

Ordinære industriporter har en tendens til å få skader fra utålmodige bilister som kjører inn i åpningen før den er helt åpen. Dette problemet slipper du som regel med foldeporter, hvor bilistene må vente til porten er helt åpen før det i det hele tatt er mulig å kjøre inn.

Foldeporter finner du typisk hos mindre verksted eller landbruk, men også som gjennomsiktige glassporter hos brann- og redningstjenester og bilbutikker der det er behov for inn- eller utsyn.

Vertikalløftende dukfoldeporter

Disse portene er utviklet og designet for store portåpninger og tøffe miljøer. Til tross for sin størrelse, håndterer de både høy vindbelastning, fuktighet og annet ekstremvær.

Nettopp derfor blir disse portene benyttet i «tunge» industrier som gruveindustri, skipsindustri og aluminiumsindustri.

Les også: Er en totalleverandør av portløsninger det riktige valget for deg?


Hurtigporter

Hurtigporter er det beste alternativet ved intens drift og under krevende forhold. De kan forbedre effektiviteten, sikkerheten og hygienen i omgivelser med hyppige åpninger og lukninger, og brukes ofte som skiller mellom ulike soner eller områder.

Du ser gjerne disse portene installert i produksjonslokaler, kjølerom og fryselager, renrom og garasjeanlegg, men de kan også brukes i andre bygg og områder der hurtig åpning og lukking er ønskelig.


Søk hjelp tidlig hvis du er usikker

Selv om alle disse portene har typiske bruksområder og spesialegenskaper, kan det likevel være utfordrende å vite hvilken port som passer for nettopp ditt prosjekt. Hvis du er usikker, bør du derfor ta kontakt med portleverandøren for å få veiledning. Det er gunstig for alle parter om du gjør det så tidlig som mulig i prosjektløpet. Da kan leverandøren komme med gode anbefalinger, og hindre at det oppstår konflikter med andre fag og aktører som skal inn og jobbe i samme bygg.

Sjekkliste: Dette bør du ha kontroll på i byggeprosjektet. Trykk på knappen for å laste ned sjekklisten.